Om oss

Nordens ledande tandtekniker

Tandteknikerna Sverige AB Framställer högkvalitativa produkter och tjänster till förmånliga priser. Företaget är specialiserade på kronor, broar , alla keramiska restaureringar, implantat, och partiella proteser. Tandteknikerna har hjälpt tusentals tandläkare att återställa munhälsan och leenden för sina patienter!

Vi startar Tandteknikerna Sverige AB med uppdraget att maximera denna starkt varierande bransch. Med många års erfarenhet håller vi oss uppdaterade med den senaste teknologin för att erbjuda dig den bästa lösningen.

CAD / CAM-teknik spelar nu en mycket viktig roll för att hjälpa oss att förenkla, förkorta och förbättra vår process för dig. Tandteknikerna syftar till att förbättra tillförlitlighet, ansvar och förbättra både läkare och patientens erfarenhet. Om du är redo att förbättra er patientvård, ring oss för att skicka ditt första fall.

Tandteknikerna Sverige AB arbetar stadigt med Miljö och kvalitet. Idag arbetar vi med certifiering till ISO 14001 och ISO 9001 och hoppas bara klara med detta arbete Q2 2024.
Tandteknikerna producerar i Sverige på labb i Lidingö, Stockholm.

Kvalitetskontroller av arbeten

Idag sker det mesta av tillverkning på vårt labb i Lidingö med en leveranstid på mellan 10 till 14 dagar. I vissa fall så arbetar vi med partner för fräsning av patientanpassade Co-Cr/titan produkter. Men för att kunna vara tillhands för våra kunder vid till exempel akuta fall erbjuder vi även en snabbare leveranstid där tillverkning/justering sker i Sverige.

Det bör observeras att innan jobben når fram till våra kunder så utför vi kvalitetskontroll av arbetet för att säkerställa kvalitén och andra specifikationer som t.ex. färg och utformning.

Registrering enligt förordning (EU) 2017/745 (MDR) om medicintekniska produkter och/eller
Läkemedelsverkets föreskrifter (LVFS 2003:11) om medicintekniska produkter.

Tandteknikerna Sverige AB intygar i och med att de registrerar sin verksamhet hos Läkemedelsverket att de fullgör sina skyldigheter i enlighet med tillämpliga krav i gällande förordning/föreskrift.

Registreringen avser roll: Tillverkare av specialanpassade produkter
Tandtekniska arbeten inklusive implantat

Referensnummer: 1601468535192